«3 նամակ Բելլայից». նոր հեռուստասերիալ սիրային պատմության եւ անարդարության մասին (BACKSTAGE)

ՀԱՐՑՈՒՄ. քաղաքացիները՝ «Եվրատեսիլ»–ում Brunette-ի մասնակցության մասին

«Չես խաբի մարդկանց, երբ քո աչքերը մեկի համար փայլում են». Մհեր Բաղդասարյանը իր զգացմունքների մասին և ոչ միայն

«Հայ երգիչ»-ի հաղթող Սաթենիկ Սահակյանը և Նաիրա Գյուրջինյանը խոսել են նախագծի մանրամասներից

Դերասան Վարդան Քոչարյանը` 2023-ի իր երազանքների ու նպատակների մասին

«2023-ին պատրաստվում ենք օրինականացնել մեր հարաբերությունները». Գևորգ և Քրիստինա

«Ծնողներիս մահից հետո Ամանորն ինձ համար տխուր է անցնում». Դիանա Տոռես

Որոնք են 2023 թվականի նորաձև սանրվածքներն ու երանգները. խորհուրդներ վարսահարդարներ Բարիս Միքայելյանից ու Նարեկ Արմենյանից

Դալիթայի ամանորյա շնորհավորանքը

Գրիգոր Կյոկչյանը` դեկտեմբերի 5-ին կայանալիք միջոցառման մանրամասների ու Նարեի տրամադրվածության մասին

Ջեքսոնի, Լոպեսի, Բեյոնսեի հետ աշխատած հայտնի դիզայներ Ջեյկոբ Մեյերի շքեղ ցուցադրությունը Երեւանում

«Բլբուլյաններ 3». 3 անգամ ավելի ծիծաղելի սիթքոմը մեկնարկում է

#Backstage. Ինչպես են ընթանում «Արտակարգ Արտակ» նոր հումորային սիթքոմի նկարահանումները

Օֆին խոսել է երեւանյան այցի, հոր մահվան մասին եւ նկարահանվել News.am Style-ի ֆոտոշարքում

ՇոկTok. «Թատերականի ժողովուրդն ինձ ընդհանրապես չի սիրում». Դիանա Մխիթարյան

ՇոկTok. «Ես ու եղբայրս այնպես ենք արել, որ ոչ մայրս միայնակ լինի, ոչ` տատիկս». Գևորգ Մկրտչյան

«Ոսկե ծիրան» 19-րդ միջազգային կինոփառատոնի պաշտոնական բացումն ու կարմիր գորգը

Դեն Բիլզերյանը Երեւանում է․ Պոկերի արքան հանդիպել է երկրպագուներին ու ներկայացրել իր գիրքը

Միասին պատրաստում ենք թանապուր

12:12, 12 հունվարի

NEWS.am STYLE-ը շարունակում է առաջարկել հայկական ուտեստների բաղադրատոմսեր։ Յուրաքանչյուր տան տիկին ամեն մի ուտեստ իր ձեւով է պատրաստում, սակայն, եթե առաջին անգամ եք փորձելու կամ չգիտեք թանապուրի պատրաստման եղանակն ու բաղադրատոմսը, ապա այս նյութը հենց Ձեզ համար է։

Թանապուր պատրաստում են տարվա բոլոր եղանակներին։ Այն կարելի է ուտել եւ՛ սառը, եւ՛ տաք, սա ճաշակի հարց է։

Անհրաժեշտ բաղադրիչները

համեմ – ըստ ճաշակի

ձավար - 100գր․

բրինձ – 100գր․

մածուն - 500մլ․

ալյուր - 2ճ/գդ

սոխ - 1 գլուխ (ըստ ճաշակի)

թթվասեր - 2ճ/գդ․

ձու - 1 հատ

աղ

Պատրաստման եղանակը՝

Ձավարը նախօրոք թրջել։ Ձուն հարել, ավելացնել թթվասերը, մածունը, ալյուրը եւ խառնել այնքան ժամանակ մինչեւ միասեռ զանգված դառնա: Ավելացնել ջուր ու ձավար կամ բրինձ։

Դնել մարմանդ կրակի վրա, անընդհատ խառնելով եփել մինչեւ ձավարի պատրաստ լինելը: Համեմել աղով։ Եռալուց հետո ավելացնել մանրացված կանաչին:

Իսկ եթե սոխեռածով եք սիրում, ապա առանձին թավայի մեջ սոխը տապակել, վերջում ավելացնել պատրաստ ապուրին։

Բարի ախորժակ։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության