Այնքան ճշմարտություններ ասվեցին այդ օրը, որ ծրագիրը փակեցին. Արթուր Բախտամյան

Գունավոր մարդիկ, բարձր տրամադրություն. Գույների փառատոնը՝ Երեւանում

Football Fest. մրցույթներ, չելենջներ ու մարտահրավերներ

Երևանում պաշտոնապես բացվեց Armflix-ի գրասենյակը

Էսօր քշել չկա, էսօր գինու փառատոն ա

Տոտալ դրամա Երեւանում

«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին (VIDEO)

Stylish Faces. Աստղիկ Սաֆարյան. «Ասել եմ՝ չեմ սիրում, ու հեռացել եմ սիրելով»

Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Միասին պատրաստում ենք թանապուր

12:12, 12 հունվարի

NEWS.am STYLE-ը շարունակում է առաջարկել հայկական ուտեստների բաղադրատոմսեր։ Յուրաքանչյուր տան տիկին ամեն մի ուտեստ իր ձեւով է պատրաստում, սակայն, եթե առաջին անգամ եք փորձելու կամ չգիտեք թանապուրի պատրաստման եղանակն ու բաղադրատոմսը, ապա այս նյութը հենց Ձեզ համար է։

Թանապուր պատրաստում են տարվա բոլոր եղանակներին։ Այն կարելի է ուտել եւ՛ սառը, եւ՛ տաք, սա ճաշակի հարց է։

Անհրաժեշտ բաղադրիչները

համեմ – ըստ ճաշակի

ձավար - 100գր․

բրինձ – 100գր․

մածուն - 500մլ․

ալյուր - 2ճ/գդ

սոխ - 1 գլուխ (ըստ ճաշակի)

թթվասեր - 2ճ/գդ․

ձու - 1 հատ

աղ

Պատրաստման եղանակը՝

Ձավարը նախօրոք թրջել։ Ձուն հարել, ավելացնել թթվասերը, մածունը, ալյուրը եւ խառնել այնքան ժամանակ մինչեւ միասեռ զանգված դառնա: Ավելացնել ջուր ու ձավար կամ բրինձ։

Դնել մարմանդ կրակի վրա, անընդհատ խառնելով եփել մինչեւ ձավարի պատրաստ լինելը: Համեմել աղով։ Եռալուց հետո ավելացնել մանրացված կանաչին:

Իսկ եթե սոխեռածով եք սիրում, ապա առանձին թավայի մեջ սոխը տապակել, վերջում ավելացնել պատրաստ ապուրին։

Բարի ախորժակ։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել