«Գինեկոլոգները գինի պատրաստողներն են»․ «IQ-իկ»-ի 3-րդ թողարկումը

Պահարան. այն ամենն ինչ պարտադիր է ճամպրուկում՝հանգստի մեկնելիս

Ամերիկաբնակների արձագանքը հայկական տեսահոլովակներին. մաս 2` Իվետա Մուկուչյան

«IQ-իկ». Փոքրիկները` լրագրության մասին

Makeup tutorial. ստանում ենք վառ ամառային դիմահարդարում

Ինչպես ընտրել ամառային շապիկներն ու ճիշտ համադրել դրանք

«Իռլանդացին» ֆիլմի առաջին թիզերը

Արտասահմանցիները հայկական տեսահոլովակներ են դիտում

Երկու հայ հանդիպեցին Մոսկվայում․ Հրանտ Թոխատյան եւ Սարիկ Անդրեասյան

NEWS.am STYLE-ը ներկայացնում է․ երեք լուք մեկ ժակետով՝ ոճաբանի խորհուրդները

Դավիթ Պարոնիկյանը, Միշ Ամիրյանը & Co-ն ներկայացնում են. «համեղ» երաժշտություն Smart’n’Special-ից

«Ուզում եմ նստել «Համացանց» անունով ձին». Սարիկ Անդրեասյանն իր Youtube-յան շոուն ունի

«Իտալական մաֆիայի կրտսեր կազմ». հայ երիտասարդը «Лучше всех» հաղորդմանը եկել էր 8-ամյա թարգմանչի հետ

Քիմ Քարդաշյանը վերադարձել է Սպիտակ տուն՝ դատապարտյալներին աջակցելու համար

«Հայաստանը բացահայտումների երկիր է». Միխայիլ Շիրվինդտը Սեւանի ափին խեցգետնով քաբաբ է փորձել

Shabeeg․ խոսող շապիկներ

Թիմաթին եւ Նազիման ներկայացրել են Հայաստանում նկարահանված տեսահոլովակը

Տարանտինոյի «Մեկ անգամ Հոլիվուդում» ֆիլմը՝ Կաննի կինոփառատոնում

Միասին պատրաստում ենք թանապուր

12:12, 12 հունվարի

NEWS.am STYLE-ը շարունակում է առաջարկել հայկական ուտեստների բաղադրատոմսեր։ Յուրաքանչյուր տան տիկին ամեն մի ուտեստ իր ձեւով է պատրաստում, սակայն, եթե առաջին անգամ եք փորձելու կամ չգիտեք թանապուրի պատրաստման եղանակն ու բաղադրատոմսը, ապա այս նյութը հենց Ձեզ համար է։

Թանապուր պատրաստում են տարվա բոլոր եղանակներին։ Այն կարելի է ուտել եւ՛ սառը, եւ՛ տաք, սա ճաշակի հարց է։

Անհրաժեշտ բաղադրիչները

համեմ – ըստ ճաշակի

ձավար - 100գր․

բրինձ – 100գր․

մածուն - 500մլ․

ալյուր - 2ճ/գդ

սոխ - 1 գլուխ (ըստ ճաշակի)

թթվասեր - 2ճ/գդ․

ձու - 1 հատ

աղ

Պատրաստման եղանակը՝

Ձավարը նախօրոք թրջել։ Ձուն հարել, ավելացնել թթվասերը, մածունը, ալյուրը եւ խառնել այնքան ժամանակ մինչեւ միասեռ զանգված դառնա: Ավելացնել ջուր ու ձավար կամ բրինձ։

Դնել մարմանդ կրակի վրա, անընդհատ խառնելով եփել մինչեւ ձավարի պատրաստ լինելը: Համեմել աղով։ Եռալուց հետո ավելացնել մանրացված կանաչին:

Իսկ եթե սոխեռածով եք սիրում, ապա առանձին թավայի մեջ սոխը տապակել, վերջում ավելացնել պատրաստ ապուրին։

Բարի ախորժակ։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության