Գինու ճշմարտությունը. Wine story՝ Թեւան Պողոսյանի հետ

«3 նամակ Բելլայից». նոր հեռուստասերիալ սիրային պատմության եւ անարդարության մասին (BACKSTAGE)

ՀԱՐՑՈՒՄ. քաղաքացիները՝ «Եվրատեսիլ»–ում Brunette-ի մասնակցության մասին

«Չես խաբի մարդկանց, երբ քո աչքերը մեկի համար փայլում են». Մհեր Բաղդասարյանը իր զգացմունքների մասին և ոչ միայն

«Հայ երգիչ»-ի հաղթող Սաթենիկ Սահակյանը և Նաիրա Գյուրջինյանը խոսել են նախագծի մանրամասներից

Դերասան Վարդան Քոչարյանը` 2023-ի իր երազանքների ու նպատակների մասին

«2023-ին պատրաստվում ենք օրինականացնել մեր հարաբերությունները». Գևորգ և Քրիստինա

«Ծնողներիս մահից հետո Ամանորն ինձ համար տխուր է անցնում». Դիանա Տոռես

Որոնք են 2023 թվականի նորաձև սանրվածքներն ու երանգները. խորհուրդներ վարսահարդարներ Բարիս Միքայելյանից ու Նարեկ Արմենյանից

Դալիթայի ամանորյա շնորհավորանքը

Գրիգոր Կյոկչյանը` դեկտեմբերի 5-ին կայանալիք միջոցառման մանրամասների ու Նարեի տրամադրվածության մասին

Ջեքսոնի, Լոպեսի, Բեյոնսեի հետ աշխատած հայտնի դիզայներ Ջեյկոբ Մեյերի շքեղ ցուցադրությունը Երեւանում

«Բլբուլյաններ 3». 3 անգամ ավելի ծիծաղելի սիթքոմը մեկնարկում է

#Backstage. Ինչպես են ընթանում «Արտակարգ Արտակ» նոր հումորային սիթքոմի նկարահանումները

Օֆին խոսել է երեւանյան այցի, հոր մահվան մասին եւ նկարահանվել News.am Style-ի ֆոտոշարքում

ՇոկTok. «Թատերականի ժողովուրդն ինձ ընդհանրապես չի սիրում». Դիանա Մխիթարյան

ՇոկTok. «Ես ու եղբայրս այնպես ենք արել, որ ոչ մայրս միայնակ լինի, ոչ` տատիկս». Գևորգ Մկրտչյան

«Ոսկե ծիրան» 19-րդ միջազգային կինոփառատոնի պաշտոնական բացումն ու կարմիր գորգը

Ինչպիսի են սուրճ ըմպում աշխարհի տարբեր երկրներում

11:08, 26 հունվարի

Ամբողջ աշխարհում մարդիկ ամեն առավոտ կատարում են միեւնույն եւ ընդունված ծիսակարգը․ արթնանալով ըմպում են մեկ բաժակ կազդուրող սուրճ։ Սակայն, ամենահայտնի ըմպելիքի պատրաստման տարբերակներն ու բաղադրիչները ամեն երկրում յուրահատուկ են։ Այսօր մենք կբացահայտենք, թե ինչպես են սուրճ ընպում աշխարհի տարբեր երկրներում։

Kaffeost՝ Ֆինլանդիա

Ֆիննական սուրճը՝ Kaffeost-ը մատուցվում է պանրի կտորներով, որոնք կոչվում են juustoleipä։ Այնքան էլ ախորժելի չի հնչում, սակայն ֆինները պաշտում են անսովոր համադրությունները։

Frappé՝ Հունաստան

Ամբողջ աշխարհի կողմից սիրված Frappé-ն, այսպես է կոչվում հունական սուրճը, ստեղծվել է 1957թ․-ին՝ Nescafé ընկերության ներկայացուցիչների կողմից։ Ֆրապեն գրավել է հույների սրտերը եւ դարձել ամռան ամենահայտնի ըմպելիքը։Դրա պատրաստման եղանակը բավականին դյուրին է։ Արագ լուծվող սուրճը խառնում եք կաթի հետ եւ ավելացնում եք սառույցի կտորներ։

Café de Olla՝ Մեքսիկա

Մարմանդ կրակի վրա դարչինի հետ եփված սուրճը մատուցվում է եղեգնաշաքարի կտորներով եւ կավե բաժակով։ Տեղացիները գտնում են, որ կավե բաժակը թույլ է տալիս, որպեսզի սուրճի բարմունքն ավելի լավ բացվի։

Cafe Bombon՝ Իսպանիա

Cafe Bombon-ը հաստատ դուր կգա քաղցրկերներին։ Պատրաստման համար օգտագործվում է խտացրած կաթ եւ սեւ սուրճ։

Wiener Mélange՝ Ավստրիա

Կապուչինոյի մոտ ընկերը՝ ավստրալական սուրճը, էսպրեսոն է, որին ավելացնում են տաք կաթ եւ կաթի փրփուր, որը մատուցվում է կակաոյի փոշով։

Café au lai՝ Ֆրանսիա

Ֆրանսիացիները սիրում են իրենց օրը սկսել թարմ պատրաստված սեւ սուրճով, որին ավելացնում են նույն չափաբաժնով կաթ։ Գլխավոր գաղտնիքը՝ մեծ բաժակն է, որի մեջ հեշտ է թաթախել թարմ կրուասանը։

Qahwa՝ Սաուդյան Արաբիա

Սաուդյան Արաբիայում եւ այլ արաբական երկրներում սուրճը պատրաստվում է մի շարք համեմունքներով՝ հիլ, դարչին, մեխակ, շաֆրան եւ կոճապղպեղ։ Սուրճի համը մեղմելու համար այն մատուցվում է չորացրած արմավով։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ