Սամի Նասերին Հայաստանում տվեց EV Rally-ի մեկնարկը

Լիալուսին, անձրեւ ու շատ աստղեր. Երեւանում կայացավ Full Moon Fest-ը

Երևանյան ջազի հմայքը Լևոն Մալխասյանի հետ

Ավելի քան 10 տարի կրթելով սերունդներ. «Հայասի» պարային համույթը պատրաստվում է մեծ համերգի

Այլմոլորակայինների հանելուկը՝ հայերի հավատալիքներն ու կասկածները

Եգոր Գլումով. Այժմ սեփական հիմարությունը ցույց տալու ավելի շատ հնարավորություններ կան

Սոսո Պավլիաշվիլի. Արհեստական բանականությունը նեռի նմանակն է

Սոսո Պավլիաշվիլիի 60-ամյակը Հայաստանում. տոնական երեկո աստղերի հետ

Stylish Faces. Հնարքներ՝ Հայկ Freestyle-ից. «Ռեկորդ եմ ուզում գրանցել Գինեսում»

Սոսո Պավլիաշվիլին իր 60-ամյակը նշելու առթիվ ժամանել է Երեւան (ՈւՂԻՂ)

Լալա Մնացականյանի հոգեհանգստի արարողությունը՝ Կոնդի Սուրբ Հովհաննես եկեղեցում (ՈւՂԻՂ)

«Կապ» մշակույթի և մարդկանց միջև

Հումորը հաղթահարելու մեխանիզմներից մեկն է, որը եթե չանես կգժվես. Նարեկ Մարգարյան

Համլետ. նոր հայացք դասական դրամային

Այնքան ճշմարտություններ ասվեցին այդ օրը, որ ծրագիրը փակեցին. Արթուր Բախտամյան

Գունավոր մարդիկ, բարձր տրամադրություն. Գույների փառատոնը՝ Երեւանում

Football Fest. մրցույթներ, չելենջներ ու մարտահրավերներ

Երևանում պաշտոնապես բացվեց Armflix-ի գրասենյակը

Ինչպիսի են սուրճ ըմպում աշխարհի տարբեր երկրներում

11:08, 26 հունվարի

Ամբողջ աշխարհում մարդիկ ամեն առավոտ կատարում են միեւնույն եւ ընդունված ծիսակարգը․ արթնանալով ըմպում են մեկ բաժակ կազդուրող սուրճ։ Սակայն, ամենահայտնի ըմպելիքի պատրաստման տարբերակներն ու բաղադրիչները ամեն երկրում յուրահատուկ են։ Այսօր մենք կբացահայտենք, թե ինչպես են սուրճ ընպում աշխարհի տարբեր երկրներում։

Kaffeost՝ Ֆինլանդիա

Ֆիննական սուրճը՝ Kaffeost-ը մատուցվում է պանրի կտորներով, որոնք կոչվում են juustoleipä։ Այնքան էլ ախորժելի չի հնչում, սակայն ֆինները պաշտում են անսովոր համադրությունները։

Frappé՝ Հունաստան

Ամբողջ աշխարհի կողմից սիրված Frappé-ն, այսպես է կոչվում հունական սուրճը, ստեղծվել է 1957թ․-ին՝ Nescafé ընկերության ներկայացուցիչների կողմից։ Ֆրապեն գրավել է հույների սրտերը եւ դարձել ամռան ամենահայտնի ըմպելիքը։Դրա պատրաստման եղանակը բավականին դյուրին է։ Արագ լուծվող սուրճը խառնում եք կաթի հետ եւ ավելացնում եք սառույցի կտորներ։

Café de Olla՝ Մեքսիկա

Մարմանդ կրակի վրա դարչինի հետ եփված սուրճը մատուցվում է եղեգնաշաքարի կտորներով եւ կավե բաժակով։ Տեղացիները գտնում են, որ կավե բաժակը թույլ է տալիս, որպեսզի սուրճի բարմունքն ավելի լավ բացվի։

Cafe Bombon՝ Իսպանիա

Cafe Bombon-ը հաստատ դուր կգա քաղցրկերներին։ Պատրաստման համար օգտագործվում է խտացրած կաթ եւ սեւ սուրճ։

Wiener Mélange՝ Ավստրիա

Կապուչինոյի մոտ ընկերը՝ ավստրալական սուրճը, էսպրեսոն է, որին ավելացնում են տաք կաթ եւ կաթի փրփուր, որը մատուցվում է կակաոյի փոշով։

Café au lai՝ Ֆրանսիա

Ֆրանսիացիները սիրում են իրենց օրը սկսել թարմ պատրաստված սեւ սուրճով, որին ավելացնում են նույն չափաբաժնով կաթ։ Գլխավոր գաղտնիքը՝ մեծ բաժակն է, որի մեջ հեշտ է թաթախել թարմ կրուասանը։

Qahwa՝ Սաուդյան Արաբիա

Սաուդյան Արաբիայում եւ այլ արաբական երկրներում սուրճը պատրաստվում է մի շարք համեմունքներով՝ հիլ, դարչին, մեխակ, շաֆրան եւ կոճապղպեղ։ Սուրճի համը մեղմելու համար այն մատուցվում է չորացրած արմավով։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել