«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Նոր արկածներով եւ փորձություններով հումորային սիթքոմ. «Հյուրերն անցյալից»

«Սա մի սիրո պատմություն է». Արամեի «Շատ սիրունա» տեսահոլովակի backstage-ը

Ու՞մ բաժին կհասնի տունը. Սամսոնի՞ն, թե՞ Շավոյին. «Բլբուլյանները 2»-ի նկարահանումները կադրից դուրս

#ՇոկTOK․ Աշայվին՝ Սիրուշոյի հետ հանդիպելու ցանկության, տիկին Գրետայի հետ կոնֆլիկտի մասին եւ ոչ միայն

Ինչպես են ընթանում «Պոլլի» գեղարվեստական ֆիլմի նկարահանումները

H2Օ Emotional Exposition. Kivera Naynomis բրենդի ցուցադրությունը

«Ամեն տարի գարնանը». նոր հեռուստասերիալի դերասանական կազմն ու նկարահանումները

Ի՞նչ սպասել 2022 թվականից. աստղաբան Գուրգեն Հովհաննիսյանը՝ Կապույտ ջրային վագրի տարվա մասին

Ի՞նչ դիմահարդարմամբ դիմավորել 2022-ը՝ Կապույտ ջրային վագրի տարին. խորհուրդներ Ագա Քանքանյանից

MasterChef հայտնի նախագծի հայ ֆինալիստ Անուշկան պատմում է` ինչպես է ընտանիքից 6 ամիս հեռու գտնվել հանուն մրցույթի եւ ինչով է գրավել ժյուրիին

13:11, 19 օգոստոսի

Խոհարարների ամենահայնի` MasterChef մրցույթի ավստրալական տարբերակն այս տարի աչքի ընկավ ոչ միայն թեժ մրցակցությամբ, այլեւ հայկական համ ու հոտով: 24 ֆինալիստների մեջ իր հմտությամբ փայլեց նաեւ ազգությամբ հայուհի Անուշկա Զարգարյանը, որն իր ուտեստների շնորհիվ կարողացավ հասնել մինչեւ լավագույն վեցնյակ: NEWS.am STYLE-ի հետ զրույցում հայ մասնակիցը պատմել է` ինչպես է ստացվել մրցույթում իր մասնակցությունը, որն է եղել ամենադժվար փորձությունն ու ինչպես է ամիսներ շարունակ դիմակայել ընտանիքի կարոտին:

Ամուսնու եւ երեխաների հետ Անուշկան Ավստրալիայում բնակություն է հաստատել 2001 թ-ից: Մինչ մրցույթին մասնակցելը` Անուշկան ունեցել է օպտիկական խանութ սրահի բիզնես: Այն վաճառելուց հետո որոշել է զբաղվել մի բանով, որն իր հոգուն ավելի հարազատ է.

«Ունեի բավականին ազատ ժամանակ, երեխաներս էլ արդեն մեծահասակ են: Սիրում եմ խոհանոցը, այն ինձ համար թերապիայի միջոց է: Առանց սպասելիքների եմ մասնակցել մրցույթին, պարզապես իմ հաճույի համար»:

Ինչպես հայտնի է` խոհարարական այս ձեւաչափն աչքի է ընկնում բարդ փորձություններով. Անուշկան վերհիշեց, թե որն է եղել իր համար բարդագույնը.

«Մրցույթի ընթացքում կան փուլեր, երբ պետք է կրկնօրինակես հանրաճանաչ խոհարարների կամ հրուշակագործների բաղադրատոմսերը, որոնք իսկապես շատ բարդ են` թե կառուցվածքով, թե տեսքով: Ինձ համար դժվարներից մեկը հայտնի շոկոլադագործ եւ հրուշակագործ Քրիստեն Թիբալսի` խնձորով կարկանդակի փորձությունն էր: Այն սովորական կարկանդակ չէր, բսղադրատոմսը կազմված էր 11 էջից եւ 62 քայլից` 10 տարբեր էլեմենտ... Շատ բարդ էր,բայց մեծ բավականություն եմ ստացել նաեւ, երբ 50 մասնակցից ընդգրկվեցի լավագույն 24-ի մեջ: Դա առաջին էպիզոդն էր, որի ընթացքում պատրաստեցի մեղրով տորթ»:

Անուշկան, սակայն, խոստովանում է` խոհարարական փորձություններից զատ` ամենադժվարը ընտանիքի անդամներից մոտ 6 ամիս շարունակ հեռու գտնվելն էր.

«Երբեք այդքան երկար ժամանակով չէի հեռացել իմ ընտանիքից, դրան գումարվել էր նաեւ այն փաստը, որ ապրում ես բոլորովին անծանոթ միջավայրում, բոլորովին անծանոթ մարդկանց հետ»:

Ժյուրիի անդամներին հայ խոհարարուհին գրավում էր, հատկապես, իր պատրաստած համեղ հրուշակեղենով.

«Ես կարողանում եմ համադրել բանջարեղենը, մաղադանոսը եւ համեմունքները, որոնք սովորաբար օգտագորվում են աղի ուտեստների մեջ: Ես դրանք օգտաործում եմ աղանդերի մեջ եւ դա շատ յուրօրինակ համային համադրություն է ստեղծում: Նրանք շատ հավանել էին իմ պատրաստած խնձորով եւ սամիթով, ինչպես նաեւ` բազուկով եւ այծի կաթով աղանդերը»:

Նախագիծը նոր է ավարտվել, բայց արդեն մի շարք դռներ է բացել հայ մասնակցի առջեւ.

«Ունեմ խոհարարական դպրոցների հետ համագործակցության առաջարկներ, նաեւ աշխատում եմ իմ ապրանքանիշի վրա: Նոյեմբերի վերջին իմ բրենդային առաջին հրուշակեղենը կներկայացնեմ հանրությանը»:

Անուշկան այս օրերին դստեր հետ Հայաստանում է, այստեղ կլինեն մինչեւ սեպտեմբերի 4-ը: Ավստրալաբնակ հայուհին նշում է` շատ կցանկանար հնարավորության դեպքում` հայաստանաբնակ հայերին էլ ներկայացնել իր պատրաստած ուտեստները.

«Եթե լինեն ռեստորաններ, որոնք կցանկանան ներկայացնել իմ պատրաստած ուտեստները, ես սիրով պատրաստ եմ համագործակցության: Իսկ մինչ այդ` իմ հայրենակիցներն ինձ կարող են հետեւել Facebook-ում եւ Instagram-ում, իսկ իմ բաղադրատոմսերն առկա են www. anushkaskitchen.com.au կայքում»:

Սյունե Առաքելյան

Լուսանկարները` Անուշկա Զարգարյանի Facebook-ի էջից


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ