Սեպտեմբերի 2-11 Իսպանիայում անցկացվում է երիտասարդական ծրագիր, որին մասնակցում են ներկայացուցիչներ վեց երկրից՝ Իսպանիայից, Իտալիայից, Բելառուսից, Խորվաթիայից, Պորտուգալիայից եւ Հայաստանից։ Յուրաքանչյուր երկիր ներկայացնում է հինգ երիտասարդ։ Նրանք այստեղ են, որպեսզի տեղեկանան եվրոպական մյուս երկրների պատմության, մշակութային արժեքների եւ սովորույթների մասին, պատմեն սեփական մշակույթի մասին, ինչպես նաեւ ծանոթանան մեթոդներին, թե ինչպես են Իսպանիայում իրականացնում աղբի, թղթի վերամշակումը եւ ինչպես կարելի է այդ մեթոդները կիրառել մասնակից երկրներում։
Հայաստանն այս անգամ ներկայացնում են YCCD հասարակական կազմակերպության կամավորները, որոնցից մեկն էլ ես եմ՝ NEWS.am լրատվական գործակալության աշխատակից Դիանա Հովհաննիսյանը։ Քանի որ NEWS.am-ը միշտ էլ տարբերվել է իր գործունեությամբ (ընկերությունն ամեն տարի բարեգործական ակցիա է կազմակերպում Հայաստանի եւ Արցախի երեխաների համար, աջակցում մի շարք սոցիալական ծրագրերի)։, ուստի այստեղ իմ կամավորությամբ եւ հասարակական գործունեությամբ զբաղվելու միտքը միայն խրախուսվեց։
Ծրագրի շրջանակներում առաջին մի քանի օրերի ընթացքում հարկավոր է ծանոթանալ մասնակիցների հետ, իմանալ թե ովքեև են նրանք, ինչ հետաքրքրություններ եւ ավանդույթներ ունեն, ինչ գործունեություն են ծավալում։ Իսկ այս ամենը պատկերացնելու համար պետք է ուսումնասիրել նրանց մշակույթը։ Այս հարցում առաջինն էր հյուրընկալող երկիր Իսպանիան։ Երեկ մենք հնարավորություն ունեցանք տեսնելու անդալուզիական Պադուլ գյուղաքաղաքի գեղեցիկ տեսարժան վայրերը, տեղեկանալու դրա պատմությանը, զարգացման փուլերին, ինչպես նաեւ խոհանոցին։ Խոհարարներ Միգելն ու Խերարդոն մեզ ներկայացրեցին իսպանական խոհանոցին բնորոշ չորս կերակրատեսակ, որոնցից մեկի պատրաստմանն աձնամբ մասնակցելուց հետո, դուրս գրեցի բաղադրատոմսը, որպեսզի ներկայացնեմ ձեր ուշադրությանը։
Կերակրատեսակը կոչվում է Սալմորեկո (Salmoreco)։ Նշեմ, որ այն ունի պատրաստման շատ հեշտ եղանակ, բայց արդյունքում իսկապես համեղ ու յուրօրինակ ուտեստ է ստացվում։ Այսպիսով, պատրաստման համար անհրաժեշտ են հետեւյալ բաղադրիչները՝ լոլիկ, հացի փափուկ խմոր, սխտոր, ձու, ապխտած միս, ձիթապտղի յուղ եւ աղ։
Լոլիկը, հացը եւ սխտորը պետք է լցնել բլենդերի մեջ եւ ավելացնել ձիթապտղի յուղը համեմել աղով եւ հարել։ Ստացված թանձր զանգվածը հարկավոր է լցնել մեկանգամյա օգտագործման տարաների մեջ։
Այնուհետեւ անհրաժեշտ է մանր կտրատել ձուն եւ ապխտած միսը, որոնք պետք է լցնել փոքրիկ բաժակների մեջ։ Իսկ վերջում անհրաժեշտ է մի քիչ ձիթապտղի յուղ ավելացնել։
Իսպանական Սոլերոն պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։
Չենք մոռանում նաեւ սելֆի անելու մասին։
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
11:51, 7 մայիսի
Դեմի Մուրը նորաձեւությանը համարձակ հայտարարություն է արել Հարիս Ռիդի դետալային զգեստով11:20, 7 մայիսի
Met Gala 2024. Քայլիի, Քենդելի եւ Քրիս Ջենների նրբագեղ կերպարները10:59, 7 մայիսի
Met Gala 2024. Ջենիֆեր Լոպեսը «ցնցել է» Schiaparelli-ից իր շքեղ զգեստով10:19, 7 մայիսի
Քիմ Քարդաշյանը հերթական անգամ «ֆուրոր» է առաջացրել Met Gala-ում09:00, 7 մայիսի
ՄԱՅԻՍԻ 7-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:18, 6 մայիսի
Daily Express-ը՝ Կիմ Չեն Ընի սեռական կյանքի մասին. 25 կույսերից բաղկացած «Հաճույքների ջոկատ» եւ ուղեկցորդուհիներով լի գնացք22:20, 6 մայիսի
Իտալական ծովափնյա քաղաքը նախատեսում է «մերկ» հարսանիքներ կազմակերպել20:33, 6 մայիսի
Snob. Դիլիջանը, թերեւս, Հայաստանի ամենահանգիստ քաղաքն է19:46, 6 մայիսի
«Imperial Orchestra»-ն Երեւանին զգացմունքների կայսրություն կնվիրի16:25, 6 մայիսի
Պիեռ Յովանովիչը եւ Քրիստիան Լուբուտենը ստեղծել են Red-Bottom աթոռների յուրահատուկ հավաքածու15:06, 6 մայիսի
Քորթնի Քարդաշյանը խոստովանել է, որ ծննդաբերությունից երեք ամիս անց «պատրաստ չի եղել» կիպ զգեստով ֆոտոշարքին14:20, 6 մայիսի
Զենդայան, Ջենիֆեր Լոպեսը եւ Սիեննա Միլլերը՝ Met Gala-ին ընդառաջ կազմակերպված ընթրիքին