«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Հայկական մշակույթը Իսպանիայում

20:04, 11 հոկտեմբերի

Իսպանիայում անցկացվող երիտասարդական ծրագիրը, որին մասնակցում են վեց տարբեր երկրների ներկայացուցիչներ (Իսպանիա, Իտալիա, Պորտուգալիա, Խորվաթիա, Բուլղարիա եւ Հայաստան), շարունակում է իր ընթացքը։ Անդալուսիական մշակութային արժեքներին եւ խոհանոցին ծանոթանալուց հետո, պետք էր ներկայացնել նաեւ հայկական հարուստ մշակույթը։ Բնականաբար, մինչ Իսպանիա գնալը մենք պատրաստվել էիք այս կարեւոր իրադարձությանը՝ ընտրել հայկական երաժշտություն, պար, ուտեստներ եւ կատարել համապատասխան գնումներ։ Մեր ցուցակում ընդգրկված էին լավաշը, չիրը, բաստուրման, սուջուխը, հայկական կոնյակը, գինին, կոնֆետները եւ քանի որ մտադիր էինք նաեւ տոլմա պատրաստել, չէինք մոռացել խաղողի թուփի մասին։

Նախ ցուցադրեցինք կարճատեւ հոլովակ Հայաստանի մասին։ Այնուհետեւ ներակայացրեցինք բերված քաղցրավենիքը, սկսեցինք «Վերվերի» պարել ու մյուս մասնակիցներին էլ սովորեցնել։ Սակայն տոլմայի եւ փոխինձի պատրաստությունը դեռ առջեւում էր։

Տոլմայի եւ փոխինձի պատրաստման եղանակը ցուցադրելուց հետո, մենք տարբեր երկրներից եկած մասնակիցներին հյուրասիրեցինք հայկական ավանդական այս ուտեստները․ կաթսայում գրեթե ոչինչ չմնաց։

Չնայած մեզ հրավիրող երկրի մասնակիցներն ու տեղի բնակիչներ չգիտեին, թե ինչպիսին է հայկական մշակույթը, բոլորն այս երեկոյից հետո տեղեկացված հեռացան այստեղից։

Նշեմ, որ հայկական երեկոյին ներկա էր նաեւ իսպանական Պադուլ գյուղաքաղաքի ղեկավար Նիկոլո Ալարկոնը, որը մեկ բաժակ կոնյակով խմեց Հայաստանի կենացը։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել