Հայ հայտնիները պաղպաղակ եւ քաղցր ձողիկներ վաճառեցին բարեգործական նպատակով

Blog Li. Սարի Թաղ

Shine&Food. Ի՞նչ են ուտում ֆուտբոլասերներն Աշխարհի առաջնության ժամանակ

Հայ միլիոնատեր Դեն Բիլզերյանը հավաքույթ է կազմակերպել 485 աղջիկների հետ

POPcorn blog Բիձայի հետ․ 10 բան, որ պետք չէ անել առաջին ժամադրությանը

VARDA-յի նոր ֆոտոշարքը

Food Fest

Բլոգ Լի. Կոնդ

Shine and Food. Burger Challenge

Նոբել Արուստամյանը, «չարագործ» Ռոնալդուն ու բնակարանի գները ֆուտբոլի ԱԱ ժամանակ՝ Comedy Club-ում

POPcorn blog. պորտուգալական խոհանոց

Գարիկ Մարտիրոսյանը՝ հայկական մաֆիայի, «Comedy club»-ի համասեռամոլների եւ «ճիշտ» խորովածի մասին ՝ Բաստայի «GAZLIVE» շոուի ժամանակ

Հայկ Պետրոսյանի «Ամեն ինչ ԼԱՅՎ ա լինելու կամ հեղափոխության 55 երանգները» ներկայացման պրեմիերան

Ի՞նչ են մտածում առողջ սննդի մասին մեր համաքաղաքացիները. Հարցում

«Նորաձեւության ֆորում Երեւան 2018»

Սրբուհի Սարգսյանի հետ NEWS.am STYLE-ի ֆոտոշարքը՝ Կոնդում

Ինչպես են Թրամփն ու Պուտինը «կռվել» Comedy Club-ում

System of a down խումբը, հայերը երաժշտության մեջ, սեքս, պլաստիկ վիրահատություններ․ Թինա Կանդելակին հյուրընկալվել էր Բաստային

Աշնանային դիետա դդումով

15:37, 11 սեպտեմբերի

Աշնանը հասունանում է շատ համեղ եւ օգտակար բանջարեղեն՝ դդում: Դդումը բազմաթիվ օգտակար նյութեր է պարունակում, դրանք կատարելապես հավասարակշռված են, այդ պատճառով այն համարձակորեն կարող են օգտագործել բոլոր ցանկացողները: Դդումը կալորիաներ չի պարունակում, դրանում մեծ քանակությամբ E վիտամին եւ մանրաթելեր կան, որոնք օգնում են ոչ միայն ազատվել ավելորդ քաշից, այլեւ առողջացնել մաշկն ու մազերը:

Դդմի դիետային կարելի է երկար ժամանակ հետեւել, բայց երկու շաբաթից ավելի խորհուրդ չի տրվում: Այդ ընթացքում կարելի է մինչեւ 9 կգ կորցնել, իսկ արդյունքը երկար կպահպանվի, եթե, իհարկե, դիետայի ավարտից անմիջապես հետո չչարաշահեք շոկոլադը:

Դիետայի ճաշացանկն ընդամենը չորս օրվա համար է, որը պետք է կրկնել ամբողջ երկու շաբաթվա ընթացքում: Դիետայի ընթացքում, նախատեսված մթերքներից բացի, կարելի է խմել կիտրոնով թեյ եւ առանց շաքարավազի սուրճ, բայց՝ չափավոր: Քնելուց առաջ հարկավոր է կանաչ թեյ կամ խոտաբույսերով թուրմ խմել՝ առանց շաքարավազի:

Նախաճաշը նույնն է բոլոր օրերի համար, այդ պատճառով կարելի է այն փոքր-ինչ բազմազան դարձնել՝ ամեն օր տարբեր հյութեր կամ թեյեր օգտագործելով: Նախաճաշին պետք է հում դդումով եւ ստեպղինով աղցան ուտել, կամ ցորենով եւ դդումով շիլա: Շիլան պետք է ջրով պատրաստել:

Մնացյալ ուտեստները՝ չորս օրվա համար.

Առաջին օրը ճաշին կարելի է դդումով ապուր ուտել, ընթրիքին՝ ջեռոցում պատրաստված դդում:

Երկրորդ օրը ճաշին ուտում ենք բանջարեղենով ապուր կամ կաղամբապուր, ինչպես նաեւ շերտավոր խմորով դդումով կարկանդակներ կամ տապակած դդում:

Երրորդ օրը ճաշին կարելի է կոլոլակով եւ դդումով ապուր պատրաստել, իսկ ընթրիքին՝ դդումից աղցան եւ պաքսիմատով արքայախնձոր:

Չորրորդ օրը կարելի է բանջարեղենով ապուր կամ կաղամբապուր՝ ավելացնելով դդում, նաեւ մի քիչ բուլղարական պղպեղ շոգեխաշել: Ընթրիքին կարելի է դդումով, քաղցր պղպեղով, ստեպղինով, դդմիկով եւ նույնիսկ սնկով բանջարեղենային ռագու պատրաստել:

Նման դիետան մթերքի առումով բավական սահմանափակ է, բայց կարող է օրգանիզմին մեծ քանակությամբ անհրաժեշտ օգտակար նյութեր փոխանցել, այդ պատճառով չի հյուծում եւ չի հանգեցնում ուժերի կորստի: Միաժամանակ, կարելի է հիշել դդմի կենսուրախ նարնջագույն գույնի մասին, որը հրաշալի բարձրացնում է տրամադրությունը նույնիսկ ամենամռայլ աշնանային օրերին:

 

Աղբյուրը՝ medvoice.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Աշխարհի ամենահանրաճանաչ հայը
Քիմ Քարդաշյան
Շառլ Ազնավուր
Սերժ Թանկյան
Դեն Բիլզերյան