Սեւակ Խանաղյանը կներկայացնի Հայաստանը «Եվրատեսիլ 2018»-ում

Բլոգ Լի. Կարո՞ղ են արդյոք աղջիկները Երեւանում 50 դոլարով հագնվել

Ո՞վ կներկայացնի Հայաստանը «Եվրատեսիլ 2018»-ում. NEWS.am STYLE-ի հարցումը

Shine&Food. Պրոֆեսիոնալ խոհարարի հետ աշխատելու հաճույքը. երկու աղցան՝ հաշված րոպեների ընթացքում

Գրիգորի Լեպսը համերգ տվեց Երեւանում

Fan Attack. Ժաննա Բուտուլյան VS երկրպագուներ

POPcorn blog. Secret food chalenge. գուշակիր, թե ինչ ես ուտում

Ինչպես են Comedy Club-ում ծաղրում Օլիմպիադան, էսկորտ ծառայություններն ու Տիմուր Բատրուդինովի եւ Օլգա Բուզովայի սիրային հարաբերությունները

«Դեպի Եվրատեսիլ». հայտնի է եզրափակիչ անցած երկրորդ հնգյակը

Մարմնավաճառ Նաստյա Ռիբկան ու նրա սեքս մարզիչը՝ միլիարդատեր Օլեգ Դերիպասկայի և Սերգեյ Պրիխոդկոյի հետ սեքսի ու ռուսական վերնախավի զվարճանքների մասին

Ժաննա Բուտուլյանն արաբական է պարում

Միրիամ Բաղդասարյանը հիացրեց կանադական «Ձայնը» նախագծի ժյուրիին

Առանց կրծկալ Անժելա Սարաֆյանը՝ Variety Magazine-ի ճաշկերույթին

«Դեպի Եվրատեսիլ». եզրափակիչ անցած առաջին հնգյակը հայտնի է

Երիտասարդ երգիչն ուժերը փորձելու է նաև «Դեպի Եվրատեսիլ» ազգային մրցույթում

Շպարվիր NEWS.am STYLE-ի հետ. տաք գույներով հոլիվուդյան make up` նորաձեւ աղջիկների համար

Shine&Food. Չինական ուտեստներ՝ չինական Ամանորի կապակցությամբ

Բլոգ Լի. Որտեղ, ինչքանով եւ ինչ կարելի է ուտել Երեւանի փողոցներում

Լիի բլոգը․ «Մոլորյալ դստեր արկածները Հայաստանում»՝ Երեւանի ռեստորաններն ուսումնասիրելիս

19:10, 14 հունվարի

Պա-պարա-պաաաամ-պամ պա-պարա-պաաամ-պաաամ պամ-պամ-պամ-պաաաաաամ։ Կարծում եմ՝ սխալ նոտաները դուք լսեցիք նույնիսկ էկրանից այն կողմ, բայց հիմա դրա մասին չեմ խոսելու։

Ցանկանում եմ հայտնել, որ ես NEWS.am STYLE-ի հետ միասին նոր խորագիր եմ սկսում «Մոլորյալ դստեր արկածները Հայաստանում» անվանումով։ Ես Լին եմ, բայց ոչ թե Բրյուս Լին, այլ Զբոսաշրջիկ Լին։

Ես կծանոթանամ Երեւանի տարբեր զվարճանքի վայրերին, բլոգ կվարեմ, կլուսանկարեմ եւ այս ամենի մասին կարծիք կգրեմ: Առաջին թողարկմանը ես  չեմ երեւա, որպեսզի համալսարանից ինձ չհեռացնեն, տնից դուրս չհանեն կամ չառեւանգեն փողոցում: Ես հայ եմ, բայց ծնվել եմ Ռուսաստանում, ապրել եմ Ուկրաինայում եւ վերջերս վերադարձել եմ  պատմական հայրենիք, որը ես բացահայտելու եմ իր կյանքի բոլոր ոլորտներով։

Եվ ես սկսեցի սնունդից)))

Առաջին հաստատությունը, որը մենք (մի տղամարդու հետ, որն իբր թե եղբայրս էր) որոշեցինք այցելել,  «Լավաշ»-ն էր։ Այս վայրի մասին լսել է ոչ միայն ամեն հայ, այլ նաեւ ամեն զբոսաշրջիկ։ Իսկ այնտեղ նրանք քիչ չէին այսօր։

 Այն բանից հետո, երբ տեղի ունեցավ կատաղի ցնծության պայթյուն, ես որոշեցի ուտելիք պատվիրել, բայց վստահեցի մատուցողին, որն ինձ առաջարկեց հայկական ուտելիքներից  ամենահայկականը։ «Լավաշ»-ում սպասարկումն, իհարկե, պատշաճ մակարդակի վրա է, ինչպես նաեւ  անձնակազմի ռուսերենի իմացության մակարդակը, ինչը պակաս նշանակություն չունի:

Երկար մտածելուց հետո մեր ընտրությունը կանգ առավ երկու ուտեստների վրա՝ սեւ հաղարջի կոմպոտի համակցությամբ։

Առաջին լուսանկարում ավանդական աշնանային Ղափամա ուտեստն է: Խոհարարական արվեստի գլուխգործոցը բաղկացած է դդումից եւ ընկույզի, չամիչի, ծիրանաչրի եւ այլ համեմունքներով համեմված լցոնից: Երկրորդ լուսանկարը պակաս բազմազան է, բայց պակաս համեղ չէ՝ հավի քյաբաբ:

Ահա եւ տեսանյութը, որն ամբողջությամբ փոխանցում է այն ամենը, ինչ ես զգացել եմ այդ համեղ ուտեստները փորձելուց հետո։ Այո, այս ռեստորանի խոհանոցը ինձ հետաքրքրեց բառիս բոլոր իմաստներով)))

Գները նույնպես  հաճելիորեն զարմացրեցին մեզ, վերջում փակեցինք 8 740 դրամ հաշիվ (մոտ 18 դոլար կամ 1000 ռուբլի), մինչդեռ այնքան կշտացած էինք, որ աղանդերի համար  էլ տեղ չկար:

Բայց դրանով չավարտվեց երեկոյի հրապույրը: Երբ մենք պատրաստվում էինք հեռանալ, մեզ կանգնեցրեցին  եւ հյուրասիրություն հրամցրեցին՝ հայկական գաթա, որում փոքրիկ անակնկալ կար։

Հուսով եմ՝ այդ մետաղադրամը ինձ այնքան հաճույք կպատճառի, որքան այս երեկոն։

P.S․ ՄԻնչեւ շեֆ-խոհարար ես այնուամենայնիվ հասա ;)

Գաղափարի հեղինակներ՝ Լիանա Խուդոյան, Պարույր Սինյավսկի։

Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Ո՞ւմ կցանկանայիք տեսնել «Եվրատեսիլ 2018»-ի բեմում
Թամար Կապրելյան
Սեւակ Խանաղյան
Կամիլ
Հասմիկ Շիրոյան