ՇոկTok. «ԱՄՆ-ում ամուսնացած էի, թմրադեղերի պատճառով բաժանվեցի»․ տիկտոկեր Էրիկ (222 ԼԱՎԱ)

Stylish Faces. Սամվել Մալոյանը՝ «Ազգային երգիչ» նախագծում հաղթանակի, աղջիկների ու իր անվան շուրջ բամբասանքների մասին

«Հայկական խոհանոցի նոր երանգները» Սուսաննա Ղուկասյանի հետ

ՇոկTok. «Ուզում էի գալ Հայաստան, բայց ծնողներս չէին թողնում». տիկտոկեր Լիլիթը` արտերկրում ապրելու և էրիկի հետ ընտանիք կազմելու մասին

UNBOXING Aréqo-ի հետ. Մինչեւ հիմա մրմռում ա

Արամեի «Մաքուր սեր» նոր տեսահոլովակի #Backstage-ը

«Stylish faces»: Եվգենի Պրոնին եւ Քրիստինա Արուստամովա

ՇոկTok. «Եղավ իմ կյանքի ամենադաժան կորուստը». տիկտոկեր Աննան` եղբոր մահվան մասին

«Stylish Faces»: Խորեն Լեւոնյան

UNBOXING Aréqo-ի հետ. Ջերմուկով թան չի, ամեն մարդու բան չի

«Stylish Faces»: Ալյոնա Կոննովա

Գեւորգ Դաբաղյանը հայկական դուդուկի հնչյուններով հուզեց Դիմաշին ու երգչին դուդուկ նվիրեց

«Իմ ֆիլմերը խոսում են իրենց մասին»․ Անդրեյ Զվյագինցեւ

Exclusive NEWS.am STYLE: Բորիս Գրեբենշչիկով . Եթե ապրես անցյալով կամ նայես ապագային, բաց կթողնես ներկան

BACKSTAGE. «Վարչապետ 2050» հումորային նախագծի և կերպարների մասին

«Stylish Faces». Վարդգես Հովեյան

«Կրկին դպրոց» ֆիլմի պրեմիերան, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը

«Զվարթնոց» օդանավակայանում Դիմաշ Կուդայբերգենին դիմավորեցին հայ եւ արտերկրից ժամանած երկրպագուները

«Չեչիլ պանիր. լավագույնը, որ կարող էին թողնել սառնարանում». Thrillist հրատարակություն

13:16, 27 մարտի

Հայկական հյուսք-պանիրը հրաշալի անակնալ է, որը ձեզ սպասում է սառնարանում, գրում է Thrillist կայքը, որում կա ցանկացած տեղեկատվություն մթերքի, ընպելիքների, ճանապարհորդությունների եւ զվարճանքի մասին։

«Երկար աշխատանքային օրվանից հետո տուն եք վերադարձել, շատ եք ուզում ուտել, բայց դեռ պատրաստում եք եւ հարկավոր է ինչ-որ բան ուտել։ Բացում եք սառնարանը, եւ ահա այն՝ չեչիլ պանիրը։ Դա լավագույնն է, որը կարող էր ձեր հարեւանը թողնել սառնարանում»,- ասված է հոդվածում։

Հրապարակման մեջ պատմվում է այն մասին, թե ինչից է պատրաստվում այդ նրբահամ կերակուրը։ «Սովորաբար այն պատրաստում են այծի կամ ոչխարի կաթից՝ ավելացնելով նիգելա (խոսքն, ամենայն հավանակությամբ, սեւ քունջութի մասին է)։ Թելավոր պանիրը սովորաբար տեղավորում են պլաստիկ տարաների մեջ, եւ այն բավական երկար առաձգական ու նուրբ է մնում միեւնույն ժամանակ։ Նուրան Չավուշյանը՝ Բոստոնում «Սեւան» հացի փռի սեփականատերը, բացատրում է, որ դա նման է մոցարելային, սակայն աղի է, իսկ սերմերը պանիրը ճրթճրթան են դարձնում»,- գրում է հրատարակությունը։ Նրա խոսքով՝ չեչիլը թեթեւ ուտեսների հավաքածուի անբաժանելի մասն է, որը արեւելյան երկրներում բնակվող հայերը մեզե են անվանում։

Չավուշյանը խորհուրդ է տալիս այս պանիրը համադրել կալամաթա ձիթապտղի, պիստակի, ինչպես նաեւ լոլիկով սենդվիչի հետ։ Նա խորհուրդ է տալիս իմպրովիզներ անել եւ չեչիլն օգտագործել որպես խորիզ անգլիական մաֆինների, պիցցայի, ձվածեղի եւ բուլղարական պղպեղի համար...


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության