Էմմա Մկրտչյանը` մանկության վառ հուշերի, Երեւանում բնակվելու եւ իր սիրտը կոտրելու մասին

Գոհար Հարությունյանը` մանկության, հայրիկի բացի եւ 16 տարեկանում նշանադրությունը չեղարկելու մասին

«Խորոտիկ-մորոտիկ»․ Սոֆի Մխեյանը՝ իր նոր տեսահոլովակի մասին

«Չէի կարողանում պատկերացնել, որ մայրս չկա». Աղաս Մանուկյանը` իր մեծ կորստի եւ անցած ճանապարհի մասին

BACKSTAGE. Ինչպես են անցել «Սիրուն Սոնայի» վերջին նկարահանումները

«Հորս վերաբերմունքը փոխվեց իմ հանդեպ»․ Վիկտորիա Սահակյանը՝ դիպլոմ չստանալու եւ չստացված սիրո մասին

Ինչպես են ընթացել Արամեի նոր տեսահոլովակի նկարահանումները քաղաքից դուրս

Ամենամեծ կորուստը, կյանքի նպատակը եւ ծնողների խորհուրդը․ Բլից հարցեր Ժաննա Բուտուլյանի հետ

Լիա Զախարյանը՝ հայկական շոուբիզնեսի ամենահմայիչ մարդու, ամենամեծ կորստի և առօրյայի մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

Քրիստինե Պեպելյանը՝ իր նոր նախագծի եւ որդու՝ Արեգի մասին

Քիմ Քարդաշյանի 60 մլն դոլորանոց առանձնատունը

Մանուկ Ալեքսանյանը՝ սեզոնի թրենդների, հակաթրենդների եւ Pillow Challenge-ի մասին

Մարիամ Ալեքսանյանը՝ մոլերից մեկում խայտառակ լինելու եւ ամուսնության հարցից խուսափելու մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

Մանկության ամենավառ հուշից մինչեւ զավեշտալի սիրո խոստովանությունը․ բլից հարցեր՝ Դիանա Տոռեսի հետ

Մատնահարդարման 5 տարածված միֆեր

90-ականներին ծնողներս թույլ չեն տվել, որ ես ու քույրս մտածենեք տան հոգսերի մասին»․ Իրինա Թովմասյան

5 խորհուրդ առողջ մազեր ունենալու համար. Ջեք Թեքեյան

BACKSTAGE. Գոշը, Քրիստինա Եղոյանը, Լիանա Վանոյանը, Արուս Տիգրանյանը եւ այլ դերասաններ` «Կինստարգրամ» նոր սիթքոմում (ֆոտո/վիդեո)

«Չեչիլ պանիր. լավագույնը, որ կարող էին թողնել սառնարանում». Thrillist հրատարակություն

13:16, 27 մարտի

Հայկական հյուսք-պանիրը հրաշալի անակնալ է, որը ձեզ սպասում է սառնարանում, գրում է Thrillist կայքը, որում կա ցանկացած տեղեկատվություն մթերքի, ընպելիքների, ճանապարհորդությունների եւ զվարճանքի մասին։

«Երկար աշխատանքային օրվանից հետո տուն եք վերադարձել, շատ եք ուզում ուտել, բայց դեռ պատրաստում եք եւ հարկավոր է ինչ-որ բան ուտել։ Բացում եք սառնարանը, եւ ահա այն՝ չեչիլ պանիրը։ Դա լավագույնն է, որը կարող էր ձեր հարեւանը թողնել սառնարանում»,- ասված է հոդվածում։

Հրապարակման մեջ պատմվում է այն մասին, թե ինչից է պատրաստվում այդ նրբահամ կերակուրը։ «Սովորաբար այն պատրաստում են այծի կամ ոչխարի կաթից՝ ավելացնելով նիգելա (խոսքն, ամենայն հավանակությամբ, սեւ քունջութի մասին է)։ Թելավոր պանիրը սովորաբար տեղավորում են պլաստիկ տարաների մեջ, եւ այն բավական երկար առաձգական ու նուրբ է մնում միեւնույն ժամանակ։ Նուրան Չավուշյանը՝ Բոստոնում «Սեւան» հացի փռի սեփականատերը, բացատրում է, որ դա նման է մոցարելային, սակայն աղի է, իսկ սերմերը պանիրը ճրթճրթան են դարձնում»,- գրում է հրատարակությունը։ Նրա խոսքով՝ չեչիլը թեթեւ ուտեսների հավաքածուի անբաժանելի մասն է, որը արեւելյան երկրներում բնակվող հայերը մեզե են անվանում։

Չավուշյանը խորհուրդ է տալիս այս պանիրը համադրել կալամաթա ձիթապտղի, պիստակի, ինչպես նաեւ լոլիկով սենդվիչի հետ։ Նա խորհուրդ է տալիս իմպրովիզներ անել եւ չեչիլն օգտագործել որպես խորիզ անգլիական մաֆինների, պիցցայի, ձվածեղի եւ բուլղարական պղպեղի համար...


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության