Պահարան. այն ամենն ինչ պարտադիր է ճամպրուկում՝հանգստի մեկնելիս

Ամերիկաբնակների արձագանքը հայկական տեսահոլովակներին. մաս 2` Իվետա Մուկուչյան

«IQ-իկ». Փոքրիկները` լրագրության մասին

Makeup tutorial. ստանում ենք վառ ամառային դիմահարդարում

Ինչպես ընտրել ամառային շապիկներն ու ճիշտ համադրել դրանք

«Իռլանդացին» ֆիլմի առաջին թիզերը

Արտասահմանցիները հայկական տեսահոլովակներ են դիտում

Երկու հայ հանդիպեցին Մոսկվայում․ Հրանտ Թոխատյան եւ Սարիկ Անդրեասյան

NEWS.am STYLE-ը ներկայացնում է․ երեք լուք մեկ ժակետով՝ ոճաբանի խորհուրդները

Դավիթ Պարոնիկյանը, Միշ Ամիրյանը & Co-ն ներկայացնում են. «համեղ» երաժշտություն Smart’n’Special-ից

«Ուզում եմ նստել «Համացանց» անունով ձին». Սարիկ Անդրեասյանն իր Youtube-յան շոուն ունի

«Իտալական մաֆիայի կրտսեր կազմ». հայ երիտասարդը «Лучше всех» հաղորդմանը եկել էր 8-ամյա թարգմանչի հետ

Քիմ Քարդաշյանը վերադարձել է Սպիտակ տուն՝ դատապարտյալներին աջակցելու համար

«Հայաստանը բացահայտումների երկիր է». Միխայիլ Շիրվինդտը Սեւանի ափին խեցգետնով քաբաբ է փորձել

Shabeeg․ խոսող շապիկներ

Թիմաթին եւ Նազիման ներկայացրել են Հայաստանում նկարահանված տեսահոլովակը

Տարանտինոյի «Մեկ անգամ Հոլիվուդում» ֆիլմը՝ Կաննի կինոփառատոնում

Սերժ Թանկյանը կատարել է «Գահերի խաղ»-ի վերջին եթերաշրջանի սաունդթրեքը

«Չեչիլ պանիր. լավագույնը, որ կարող էին թողնել սառնարանում». Thrillist հրատարակություն

13:16, 27 մարտի

Հայկական հյուսք-պանիրը հրաշալի անակնալ է, որը ձեզ սպասում է սառնարանում, գրում է Thrillist կայքը, որում կա ցանկացած տեղեկատվություն մթերքի, ընպելիքների, ճանապարհորդությունների եւ զվարճանքի մասին։

«Երկար աշխատանքային օրվանից հետո տուն եք վերադարձել, շատ եք ուզում ուտել, բայց դեռ պատրաստում եք եւ հարկավոր է ինչ-որ բան ուտել։ Բացում եք սառնարանը, եւ ահա այն՝ չեչիլ պանիրը։ Դա լավագույնն է, որը կարող էր ձեր հարեւանը թողնել սառնարանում»,- ասված է հոդվածում։

Հրապարակման մեջ պատմվում է այն մասին, թե ինչից է պատրաստվում այդ նրբահամ կերակուրը։ «Սովորաբար այն պատրաստում են այծի կամ ոչխարի կաթից՝ ավելացնելով նիգելա (խոսքն, ամենայն հավանակությամբ, սեւ քունջութի մասին է)։ Թելավոր պանիրը սովորաբար տեղավորում են պլաստիկ տարաների մեջ, եւ այն բավական երկար առաձգական ու նուրբ է մնում միեւնույն ժամանակ։ Նուրան Չավուշյանը՝ Բոստոնում «Սեւան» հացի փռի սեփականատերը, բացատրում է, որ դա նման է մոցարելային, սակայն աղի է, իսկ սերմերը պանիրը ճրթճրթան են դարձնում»,- գրում է հրատարակությունը։ Նրա խոսքով՝ չեչիլը թեթեւ ուտեսների հավաքածուի անբաժանելի մասն է, որը արեւելյան երկրներում բնակվող հայերը մեզե են անվանում։

Չավուշյանը խորհուրդ է տալիս այս պանիրը համադրել կալամաթա ձիթապտղի, պիստակի, ինչպես նաեւ լոլիկով սենդվիչի հետ։ Նա խորհուրդ է տալիս իմպրովիզներ անել եւ չեչիլն օգտագործել որպես խորիզ անգլիական մաֆինների, պիցցայի, ձվածեղի եւ բուլղարական պղպեղի համար...


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության