ՇոկTok. «Տղաների կողմից բացասական էր ընդունվում, որ ասում էի «привет пупсики»». Էվելինա Խանոյան

ՇոկTok. «Հայկական տիկտոկում վատ կոնտենտն ավելի շատ է, քան` լավը». Անդրանիկ

ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Նոր արկածներով եւ փորձություններով հումորային սիթքոմ. «Հյուրերն անցյալից»

«Սա մի սիրո պատմություն է». Արամեի «Շատ սիրունա» տեսահոլովակի backstage-ը

Ու՞մ բաժին կհասնի տունը. Սամսոնի՞ն, թե՞ Շավոյին. «Բլբուլյանները 2»-ի նկարահանումները կադրից դուրս

#ՇոկTOK․ Աշայվին՝ Սիրուշոյի հետ հանդիպելու ցանկության, տիկին Գրետայի հետ կոնֆլիկտի մասին եւ ոչ միայն

Ինչպես են ընթանում «Պոլլի» գեղարվեստական ֆիլմի նկարահանումները

H2Օ Emotional Exposition. Kivera Naynomis բրենդի ցուցադրությունը

50 գրամ օղի մանղալի մոտ ու տեղի ճաշկերույթների կոլորիտը՝ բրիտանական հեղինակավոր պարբերականի էջերին

12:03, 26 հունիսի

Հայկական ճաշկերույթ տավուշյան Չինչին գյուղում եւ խորովածը՝ որպես Հայաստանի խոհանոցային գլխավոր ու ուշադրության արժանի երեւույթ։ Այս կարծիքին է Ալբերտ Շտումը՝ The Week պարբերականի լրագրողը։ Բրիտանացին Հայաստն իր ճամփորդության մասին պատմությունը սկսել է այրված մսի ու փայտի ծխի հոտի նկարագրությունից։ Այդ բույրի հետ Շտումն առաջին անգամ բախվել է, երբ հատել է Հայաստանի սահմանը։

Հեղինակը պատմել է խորովածի մասին. այպես անվանում են բարբեքյուն, ավանդույթներով ու մշակույթով նույնքան հարուստ, որքան նրա «գործընկերն» ԱՄՆ հարավում։

«Հայաստանում այն յուրաքանչյուր ընտանեկան իրադարձության համն է. գրիլը, որը կոչվում է մանղալ, ամենասպասված հյուրն է։ Խորովածի համար ամսվա ընթացքում մի քանի անգամ հավաքվելու հնարավորությունը համարվում է հարմարավետ կյանքի նշան։ Կա նույնիսկ երգ, որը կատարում են, երբ ճաշկերույթի ընթացքում բերում են մսային ուտելիքը»,- պատմում է լրագրողը։

Շտումը գրում է, որ թեեւ այդ բառը նշանակում է գրիլի վրա պատրաստված ինչ-որ բան, «խորովածը» ենթադրում է խոզի միս, որը եփվում է կրակի վրա շամփուրների օգտագործմամբ։ Միսը պարզապես համեմված է՝ աղ, պղպեղ, կտրատած սոխ, հնարավոր է՝ կարմիր պղպեղ եւ տեղական, չորացված բույսեր, ինչպես օրինակ՝ ծիտրոն, որը նման է օրեգանոյին։ Հեղուկ համեմունքներն այնքան էլ ավանդական չեն, բայց մեր օրերում երիտասարդներն առավել ստեղծագործ են դառնում։

«Ես մտածում եմ նռից ու ռեհանից մարինադ պատրաստելու մասին, բայց հայրս ասում է, որ դա ամեն ինչ կփչացնի»,- լրագրողը մեջբերել է Արփինե Եսայանի՝ Երեւանում Envoy Hostel-ի իր ուղեւարի խոսքերը։

Շտումը պատմել է խորովածի մասին, որը փորձել է Չինչին գյուղում։ Ըստ ավանդույթի՝ 50 գրամ օղին խմվել է մանղալի մոտ՝ այն համադրելով պատրաստի խորովածի հետ։ Բրիտանացին խոստովանել է, որ հիացած է Հայաստանով եւ այդ ճամփորդությունը կհիշի երկար։

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում







@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության