MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Ինչպե՞ս սնվել Ամանորին. Խորհուրդներ մասնագետից

20:14, 29 դեկտեմբերի

Ամանորին ավելի շատ պետք է ուրախանալ, զվարճանալ, քան անսահման քանակությամբ սնունդ ձեռք բերել եւ ուտել օրեր շարունակ: Այս մասին NEWS.am STYLE-ի թղթակցի հետ զրույցում ասաց Հայկական դիետոլոգիական ասոցիացիայի նախագահ, դիետոլոգ Գայանե Ղազարյանը: «Ամանորը մեր շատ սպասված եւ սիրված տոներից մեկն է` թե մեծերի, թե փոքրերի համար: Չէ՞ որ ասում են, ինչպես կդիմավորես Ամանորը, այնպես էլ կճանապարհես այն: Ուրեմն եկեք այնպես անենք, որ չփչացնենք այն»,- ասաց նա:

Դիետոլոգը առաջարկում է  ձեռք բերել միայն 1-3 օրվա սնունդ, չչարաշահել սնունդն ու ոգելից խմիչքները, ուտել չափավոր. ամեն ինչից` քիչ-քիչ, յուրաքանչյուր ուտելաժամին ամբողջ ուտելիքը պետք է տեղավորվի միջին չափի մեկ ափսեի մեջ:

«Ուտել պետք է սկսել աղցաններից (մրգային կամ բանջարեղենային), որոնք պետք է լցոնված լինեն բուսական յուղով (գերադասելի է ձիթապտղի), լիմոնի հյութով, թթվասերով կամ յոգուրտով, այլ ոչ թե մայոնեզով, կետչուպով կամ այլ յուղալի սոուսներով: Այդ ամենը կօգնի ավելի լավ մարսել հաջորդ հիմնական սնունդը»,- ասաց Գայանե Ղազարյանը: Նա խորհուրդ է տալիս  չօգտագործել շատ ճարպոտ սննունդ, իսկ մսեղենից գերադասելի են ձուկն ու հավի միսը: «Շատ կերեք կանաչեղեն, մի օգտագործեք ալկոհոլը դատարկ ստամոքսին, սահմանափակեք քաղցր, կիսաքաղցր ոգելից խմիչքները, ինչպես նաեւ քաղցր գազավորված ըմպելիքները, քանի որ նրանք նախ ավելորդ կալորիաների աղբյուր են, բացի այդ, ստամոքսում եւ աղիներում առաջացնում են խմորում, ինչը դժվարացնում է մարսողությունը»,- ասաց Գայանե Ղազարյանը` շեշտելով, որ պետք չէ ուտել այն սնունդը, որը չունի ոչ այնքան ախորժելի տեսք, գույն կամ հոտ, չխառնել տարբեր տեսակի սնունդները: Օրինակ, ցանկալի չէ սպիտակուցային սնունդն ուտել ածխաջրերով, կամ ածխաջրերը` մեծ քանակության ճարպով, անհամատեղելի են սունկը եւ կարմիր գինին (կարող է առաջանալ թունավորում):


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել