Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

Առավոտյան շոկոլադե թխվածքը չի գիրացնում. հետազոտություն

12:44, 13 հոկտեմբերի

Վերջերս կատարվող հետազոտությունները զարմացնում են։

Ամերիկյան Սիրաքյուսի համալսարանում ուսումնասիրել են կակաոյի օգտակար հատկությունները եւ պարզել, որ այն նպաստավոր ազդեցություն ունի ուղեղի ճանաչողական ունակությունների վրա (հիշողություն, կենտրոնացում)։ Իսկ Թել Ավիվի համալսարանի գիտաշխատողները պնդում են, որ առավոտյան մեկ կտոր շոկոլադե թխվածքը չի գիրացնի։

«Շոկոլադը պատրաստում է օրգանիզմին աշխատանքային օրվան։ Իսկ էլ երբ է պետք ուտել շոկոլադը, եթե ոչ նախաճաշին» ,- համոզված են Սիրաքյուսի համալսարանում։

Իսկ իսրայելական համալսարանում պարզել են, որ մեր նյութափոխանակությունն առավել ակտիվ է կատարվում առավոտյան, ուստի հենց այս ժամանակ պետք է ուտել, որպեսզի խուսափեք ավելորդ քաշից։

Համադրելով այս երկու ուսումնասիրությունները կարելի է գալ այն եզրակացության, որ շուտով շոկոլադե թխվածքները փոխարինելու են գալու վարսակի շիլաներին։

Բայց գիտնականները չեն մոռացել նշել, որ այս մեթոդը գործում է, եթե թխվածքը մաքուր կակաոից պատրաստված դառը շոկոլադով է եւ քիչ քանակությամբ շաքար կամ ճարպ է պարունակում։

Աղբյուրը՝ Daily Mail


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել