MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Ինչպես է հայն աշխարհին նվիրել Սուրբ Ծննդյան քաղցր խորհրդանիշը

20:53, 12 դեկտեմբերի

Դեկտեմբերի 12-ին ողջ կաթոլիկ աշխարհը տոնում է անուշահացե (пряник) տնակի օրը։ Գրեթե բոլոր ընտանիքներում թխում են իմբիրով ամենատարբեր քաղցրավենիք։ Ի դեպ, քչերը գիտեն, որ լեգենդի համաձայն կոճապղպեղից պատրաստված այս քաղցրավենիքը 992թ․-ին Եվրոպա է տարել հայ վանական Գրիգորի Մակարը։ Հենց նա է ֆրանսիացի քրիստոնիաներին սովորեցրել պատրաստել այս անուշեղենը։ Ավելի ուշ բաղադրատոմսը վերցրել են գերմանացիները, շվեդներն ու անգլիացիները։

Այս տոնը նշելու իդեալական վայր է համարվում Նորվեգիայի անուշահացե քաղաք Բերգենը։ Դրա շինարարության վրա աշխատում են բոլոր բնակիչները՝ քաղցրավենիք թխում են նաեւ մանկապարտեղներում, տներում, դպրոցներում, կազմակերպություններում։ Բերգենում նմանատիպ առաջին քաղաքը հայտնվել է 1991թ․-ին։ Քաղցրավենիքի հիմնական մասը պատրաստվում է երեխաների ձեռքերով, սակայն կան նաեւ ավելի մեծ շինարարներ։

Նորվեգիան Հայաստանից շատ հեռու է գտնվում, սակայն փորձեք պատրաստել դասական կոճապղպեղից պատրաստված խմոր, իսկ դրանից տնակ սարքելու հարցում Ձեզ կօգնի NEWS.am Style-ի առաջարկած բաղադրատոմսը։

Բաղադրիչներ

ալյուր – 350 գր․

սոդա – 1 թ․գդ.

մանրացված կոճապղպեղ – 2 թ․գդ.

մանրացված դարչին – 1 թ․գդ.

կարագ – 125 գր․

շաքարավաղ – 175 գր․

ձու – 1 հատ

օշարակ – 4 ճ. գդ․


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել