Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

Wine Story. Ինչպես ընտրել ճիշտ գինի Սուրբ Զատիկին

19:47, 28 մարտի

Մարտի 31-ին Հայաստանում նշվում է Սուրբ Զատիկի պայծառ տոնը։ Քրիստոնյաները Քրիստոսի Հարությունը տոնում են տոնական սեղանի շուրջ, միասնության և ուրախության մթնոլորտում։ Նման պահին հատկապես հաճելի է գինի լցնել Հիսուս Քրիստոսի արյունը խորհրդանշող բաժակների մեջ և համտեսել այն երախտագիտությամբ մեղքերի թողության և նոր կյանքի համար։ NEWS.am STYLE-ը կկիսվի, թե ինչպես ընտրել ճիշտ գինի և պահպանել կրոնական կանոնները։

Ինչպիսի գինի է ընդունված խմել Զատկի տոնին

Հետխորհրդային պահպանողականները միաձայն կկոչեն «Կագոր»՝ հարստացված գինի, որն արտադրվում է ջերմային մշակմամբ: Նախկին Խորհրդային Միության հսկայական տարածքներում, այն հանրապետություններում, որտեղ ծաղկում է գինեգործության արվեստը, կագորը պատրաստվում է խաղողի բազմազան տեսակներից. որոշ տեղերում նախապատվությունը տրվում է Cabernet Sauvignon-ին, մի շարք երկրներում՝ Merlot-ին և Saperavi-ն, մինչդեռ Malbec-ը, չնայած դասական ֆրանսիական կագորի հիմնական բաղադրիչն է, հազվադեպ է հանդիպում տեղական արտադրողների շրջանում: Միջնադարում կագորի գինիները կոչվում էին «սև», և շատերը ենթադրում են, որ գուցե հենց իր խիտ, հարուստ գույնի պատճառով էր, որ այս գինին ընտրվեց եկեղեցական արարողությունների համար որպես Քրիստոսի արյան խորհրդանիշ: Նրանք, ովքեր այնքան էլ խստորեն չեն պահպանում կանոնները կամ պարզապես քաղցր գինու սիրահար չեն, որն այսօր շատ տարածված է սպառողների շրջանում, կարող են իրենց թույլ տալ ավելի նուրբ գինու ուղեկցություն՝ չխախտելով սուրբ տոնի կանոնները։

Ընտրում ենք գինի Զատկի սեղանի ճաշացանկին

Տոնական սեղանին ընդունված է թխել զատկական թխվածքաբլիթներ, ձու ներկել, ձուկ պատրաստել, իսկ հայկական Զատկի սեղանը, ավանդույթի համաձայն, պետք է զարդարել չամիչով բրնձով փլավով։ Մարդիկ ասում են, որ սպիտակ բրինձը խորհրդանշում է մարդկությունը, իսկ չամիչը՝ քրիստոնյաներին, ովքեր հավատացել են Փրկչին: Զատկի ճաշացանկը կազմելիս նախ պետք է ուշադրություն դարձնել փրփրուն գինիներին։ Դրանք իսկական փրկություն կլինեն, եթե սեղանին լինեն քաղցրության ավելցուկով ու ումամի համով ուտեստներ։ Խորհուրդ ենք տալիս ընտրել փրփրուն գինիներ փոքր քանակությամբ շաքարով և թեթև մրգային բույրով. դրանք հիանալի կերպով կլրացնեն օդային տորթը չամիչով, կամ ուշադրություն դարձնեն դասական փրփրուն գինիներին, որտեղ գինու և տորթի խմորիչ նոտաները ներդաշնակորեն կմիավորվեն միմյանց հետ:

Codorniu «Classico» Cava Semi Seco

Հրավիրում ենք ձեր ուշադրությունը Իսպանիայի այս փրփրուն գինին, որն ունի նուրբ մրգային բուրմունք խնձորի և գրեյպֆրուտի դասական կավայի երանգներով, ինչպես նաև տապակած սպիտակ հացի նոտաներով: Ըմպելիքի թարմացնող համը հաճելի թթվայնություն է վայելում, այն լցված է ծաղկային երանգներով, դեղձի նոտաներով և յուղալի կոնֆետներով:

кордо.jpg (12 KB)

Եփած ձվերի հետ համադրվող ճիշտ գինի գտնելը կարող է դժվար գործ թվալ։ Ձվի համի յուրահատկությունը սահմանափակում է գինու տեսականիը՝ համապատասխանելու իր հատուկ կարիքներին, սակայն չպետք է հուսահատվել: Օպտիմալ ընտրությունը կլինի թեթև սպիտակ գինիները՝ փափուկ թթվայնությամբ և առանց ընդգծված կաղնու հնեցման, ինչպես օրինակ՝ Pinot Blanc-ը, Pinot Grigio-ն կամ մեր հայկական Ոսկեհատը:

Zulal Voskehat Dry

Այս գինին ունի գրավիչ բույր՝ սպիտակ ծաղիկների երանգներով և արևադարձային մրգերի երանգներով: Քիմքի վրա այն հիանալի հավասարակշռված է, հաճելի է ներդաշնակ թթվայնությամբ և պարուրող յուղոտ հյուսվածքով: Գերակշռում են դեղձի և ծիրանի երանգները, հետհամը թարմացնող և հանքային է։

зулал-1.jpg (37 KB)

Կարմիր գինիներ ընտրելիս պետք է խուսափել տանինի բարձր պարունակությամբ գինիներից, քանի որ դրանք կարող են տհաճորեն աղավաղել խաշած դեղնուցի համը։ Փոխարենը խորհուրդ է տրվում ուշադրություն դարձնել պարզ, մրգային ու թեթեւ գինիներին։

Rigal «L'Esquisse» Cahors

ригал.jpg (27 KB)

Չոր կարմիր գինի Malbec սորտից, արտադրված Կաորում, որը գտնվում է Ֆրանսիայի հարավ-արևմուտքում, որը, ի թիվս այլ բաների, ներկայացնում է քաղցր Կագորի առաջին կարգի այլընտրանք, արդարացված և տրամաբանորեն և պատմականորեն: Չպետք է ակնկալել, որ այս գինին ավելորդ կլանում է, համտեսելիս կնկատեք սև հաղարջի, բալի և սև սալորի երանգների նուրբ խաղ՝ միահյուսված կծու համեմունքների նրբերանգներով:

 

Լիանա Աղաջանյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել