«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Ինչո՞վ են վտանգավոր մրգային հյութերը

19:05, 9 ապրիլի

Այսօր մրգային հյութերը բավականան լայն տարածում ունեն եւ համարվում են, որ դրանք օգտակար են ու վիտամիններով հարուստ։ Շատերը կարծում են, որ հյութ խմելը առողջ ապրելակերպի գրավականներից մեկն է։ Սակայն պարզվել է, որ ամեն ինչ այդպես չէ։

Ամերիկյան հետազոտողները պարզել են, որ մրգային հյութերը կարող են բացասական հետեւանքներ ունենալ  մարդու առողջական վիճակի վրա։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ մեծ քանակությամբ հյութեր օգտագործելու դեպքում շաքարային դիաբետով հիվանդանալու հավանականությունը 15 տոկոսով ավելանում է։

Սակայն ամերիկյան գիտնականները բացահայտել են, որ առավել վտանգավոր է նարնջի հյութը։ Եթե ամեն օր նարնջի հյութ ըմպել, ապա դա շաքարային դիաբետի առաջանալու հավանականությունը 20 տոկոսով մեծանում է։ Եվ բացի այդ, նարնջի հյութը նպաստում է ճարպակալմանը։

Հետազոտողները պնդում են, որ նարնջի հյութը մեծ քանակությամբ շաքար է պարունակում է, եւ դրա մեջ շատ քիչ բջջանյութ կա. վերջինիս գործառույթը շաքարը յուրացնելն է։

Իսկ ինչ պետք է անել այս դեպքում։ Անհրաժեշտ է մրգերը բնական վիճակում օգտագործել։

 

Աղբյուրը՝ Otvetin

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել