Մսի միջուկով նրբաբլիթներն ամանորյա սեղանի անբաժան մասն են: Բայց գիտե՞ք արդյոք, որ նրբաբլիթներից կարելի է շատ յուրահատուկ ու համեղ նախուտեստներ պատրաստել, որոնք հաճելիորեն կզարմացնեն ձեր հյուրերին ու բավականին հաճելի ակնթարթներ կպարգեւեն տանտիրուհուն: Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում նրբաբլիթների մատուցման մի քանի հետաքրքիր ու անսովոր տարբերակ:
Նրբաբլիթներից ռոլեր. դրա համար ձեզ անհրաժեշտ են նրբաբլիթներ, սերուցքային պանիր, մի քանի հատ կանաչ սոխ ու կարմիր ձկնկիթ: Պարտադիր չէ թանկարժեք կարմիր ձկնկիթ գնել, կարելի է նաեւ տեղական արտադրության ձկնկիթ օգտագործել, որը վաճառում են ձկան խանութներում. 100 գրամ նման ձկնկիթը 1000-1500 դրամ կարժենա: Սերուցքային պանրի մեջ ավելացնում ենք մի քանի հատ կտրատած կանաչ սոխ եւ ձկնկիթը: Համեմում ենք սեւ պղպեղով ու անհրաժեշտության դեպքում նաեւ աղով: Եթե պանիրը չափից խիտ է, այն կարելի է մի քիչ լուծել սերուցքով կամ կաթով: Լցոնը տեղադրում ենք նրբաբլիթի վրա ու գլանաձեւ փաթաթում, դնում ենք սառնարան: Մատուցելուց առաջ ռուլետը զգուշությամբ կտրատում ենք մի քանի մասի՝ ստացվում են գեղեցիկ ռոլեր:
Ի դեպ, ձկնկիթին կարելի է հավելել կամ ցանկության դեպքում այն փոխարինել ոչ աղի սաղմոնով: Այդ դեպքում սոխի փոխարեն ավելի լավ է սամիթ օգտագործեք ու բարակ կտրատած վարունգ:
Կարելի է օգտագործել նաեւ ապխտած սիգ: Այդ դեպքում սերուցքային պանրի մեջ մի քիչ ծովաբողկ ենք հավելում, մի քիչ կտրատած չոր սոխ ու մաղադանոս:
Կա նաեւ կարտոֆիլով ու ծովատառեխով ռոլերի տարբերակ: Դրա համար պետք է շատ նուրբ կարտոֆիլի պյուրե պատրաստել: Նրբաբլիթի վրա քսել բարակ շերտ մայոնեզ, որից հետո պյուրեն, վրայից հավելել մանր կտրատած ծովատառեխը ու կանաչ սոխը: Գլանաձեւ փաթաթել ու դնել սառնարանը: Մատուցելուց առաջ հավասար կտորների բաժանել:
Նրբաբլիթներից կարելի է նաեւ տաք ուտեստ պատրաստել: Ձեզ առաջարկում եմ լցոնման համար երկու միջուկ՝ ըստ ձեր ճաշակի: Առաջին դեպքում ձեզ հարկավոր է պահածոյացված թունա ձուկ, կապար, կանաչ սոխ, մաղադանոս: Բոլոր բաղկացուցիչները կտրատում ենք, խառնում, հավելում սերուցքային պանիր կամ թթվասեր: Փաթաթում ենք նրբաբլիթները, դնում թավայի մեջ, որի վրա նախապես յուղ ենք քսում, վրայից թթվասեր ու քերած պանիր լցնում, դնում ջեռոց մինչեւ կարմիր կեղեւ կազմելը: Երկրորդ տարբերակում լցոնը պատրաստվում է եփած հավի կրծքամսից, տապակած սոխից ու սնկից: Երկու դեպքում էլ շատ համեղ կստացվի: Հյուրերը հաստատ ըստ արժանվույն կգնահատեն ուտեստները։
Յուլիա Վարդանյան
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
09:00, 27 ապրիլի
ԱՊՐԻԼԻ 27-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:22, 26 ապրիլի
Ամենաթանկարժեք զգեստները, որոնք աճուրդի են հանվել ռեկորդային գումարներով22:34, 26 ապրիլի
Դավաճանություն՝ քնած ժամանակ. ի՞նչ են նշանակում անհավատարմության մասին երազները21:16, 26 ապրիլի
Burj Al Arab-ը եւ Atlantis, The Palm-ը համարվել են աշխարհի «ամենաինստագրամյան» հյուրանոցները20:15, 26 ապրիլի
Տիտանիկի ամենահարուստ ուղեւորի մարմնից հայտնաբերված գրպանի ոսկե ժամացույցն աճուրդի է հանվել19:23, 26 ապրիլի
Montegrappa-ի նոր գրիչը նվիրված է Ֆրանկենշտեյնին16:21, 26 ապրիլի
Մայամիի սեքսի թանգարանում բացվել է Հաջիմե Սորայամայի Desire Machines ցուցահանդեսը15:19, 26 ապրիլի
Սուպերմոդել Ժիզել Բունդխենը ոստիկանի հետ զրույցի ժամանակ արտասվել է14:11, 26 ապրիլի
Ջիմմի Քիմելը ծաղրել է Քանյե Ուեսթի՝ պոռնո հարթակ բացելու ծրագրերը13:31, 26 ապրիլի
Քանյե Ուեսթի նախկին ընկերուհին՝ Ջուլիա Ֆոքսը, խոստովանել է, որ ռեփերի հետ իր սիրավեպն իր բերանում «թթու հետհամ» է թողել12:20, 26 ապրիլի
Քայլի Ջենները հղի չէ Թիմոթի Շալամեից՝ չնայած սոցիալական ցանցերում տարածված լուրերին11:16, 26 ապրիլի
Սալմա Հայեկը կիսվել է իր եւ Ֆրանսուա-Անրի Պինոյի հարսանիքի ֆոտոշարքով