Այնքան ճշմարտություններ ասվեցին այդ օրը, որ ծրագիրը փակեցին. Արթուր Բախտամյան

Գունավոր մարդիկ, բարձր տրամադրություն. Գույների փառատոնը՝ Երեւանում

Football Fest. մրցույթներ, չելենջներ ու մարտահրավերներ

Երևանում պաշտոնապես բացվեց Armflix-ի գրասենյակը

Էսօր քշել չկա, էսօր գինու փառատոն ա

Տոտալ դրամա Երեւանում

«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին (VIDEO)

Stylish Faces. Աստղիկ Սաֆարյան. «Ասել եմ՝ չեմ սիրում, ու հեռացել եմ սիրելով»

Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Ինչպես են թեյ ըմպում աշխարհի տարբեր երկրներում

12:44, 2 փետրվարի

Չնայած թեյի հայտնագործողները չինացիներն են, սակայն այս ընպելիքն ավելի շատ չեն սիրում, որքան անգլիացիները։ Անգլիան իր կարեւոր ներդրումն ունի թեյի այսչափ հայտնիության գործում։

Առաջին հերթին սեւ թեյի եւ բերգամոտի յուղի համադրությունը, որը մենք սովոր ենք անվանել Էրլ Գրեյ, ստեղծվել է 1830թ․-ին՝ բրիտանացի կոմս Գրեյի կողմից։ Երկրորդ, ոչ թունդ թեյ թեթեւ ուտեստով ըմպելու ավանդույթը ընդունված է իրականացել 16։00-ին, իսկ ահա թունդ թեյ ըմպում են 17։00-ից – 19։00-ն։ Այս ավանդույթը կրկին դուրս է եկել այս երկրից։

Եթե բաց վարդագույնը Հնդկաստանի այցեքարտն է, ապա թրմված թեյի բույրը կարելի է անվանել նրա բուրմունքը։ Հնդկաստանի բոլոր քաղաքների տներում գոյություն ունի «թեյի սպասավոր», որն ավանդույթների համաձայն թեյ է պատրաստում։ Սովորական սեւ թեյը, որը եփում են կաթով, շաքարավազով կամ մեղրով համեմվում է դարչինով, կոճապղպեղով, անիսով, պղպեղով, մշկընկույզով եւ մեխակով։

Ով գոնե մեկ անգամ եղել է Մորոկկոյում, չի կարող չհիշել բուրումնավետ, տաք, անանուխով պատրաստված, անպայման քաղցր թեյով նրանց ընդունելությունը։ Իսկ հենց ըմպելիքը՝ չինական կանաչ թեյի ու մանրացված անանուխի խառնուրդ է:

Չինաստանում թեյը ոչ միայն ավանդական ըմպելիք է, այլեւ հիանալի բիզնես։ Յուրաքանչյուրն է թեյ ըմպում՝ ամենափոքրից ամենամեծը։ Այդուհանդերձ թեյի արժեքը մի քանի ցենտից հասնում է մինչեւ 35 000 դոլար, սա այն դեպքում, երբ դուք հանդիսանում եք Դա Հուն Պաոթեյի սիրահար եւ կարողանում եք գնահատել։ Այն համարվում է աշխարհի ամենալավ թեյը։  Չինաստանում թել ընպում են ողջ օրվա ընթացքում, սովորաբար ուտելիս։ Այս երկրում մարդիկ ոչ միայն թեյն է հատուկ ծիսակարգ, այլեւ այն սպասքը, որով մատուցվում է ընպելիքը։ Շատ հաճախ մարդիկ մրցում են ամենալավ սպասքի համար։

Ռուսները սովոր են ցրտաշունչ ձմռան, այդ իսկ պատճառով նրանք ջերմանում են տաք թեյ ըմպելով։ Տարածաշրջանում թեյ ըմպելու ամենավառ առանձնահատկությունը՝ ինքնաեռն է։ Չնայած այն այժմ դժվարությամբ կարելի է գտնել ավանդապահ ընտանիքներում։ Այն փոխարինվել էլեկտրական թեյնիկով։ Սակայն թեյը շաքարով, մեղրով կամ տնական մուրաբայով ըմպելու ավանդույթը դեռ պահպանվում է։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել